Henkilönpuhdistuslinjasto

Henkilöpuhdistuslinjaston tarkoituksena on puhdistaa ihmisiä terveydelle haitallisista päästöistä, esimerkiksi kaasupäästöistä.

Henkilöpuhdistuslinjasto on toteutettu standardimittaiseen (6m) merikonttiin. Kontissa on tarvittava ”talotekniikka” tarvittavan pesuveden lämmittämiseen, varastointiin ja jäteveden keräykseen sekä tilojen lämmittämiseen. Kontti tuottaa itse puhdistuslinjaston tarvitseman sähkön. Järjestelmä sisältää suihkutilat sekä riisuutumis- ja pukeutumistilat.

Puhdistuslinjasto on alun perin suunniteltu sotilaskäyttöön, mutta soveltuu myös hyvin turvallisuusviranomaisten ja kemianteollisuuden käyttöön. Linjaston puhdistuskapasiteetti on 60 henkilöä tunnissa.

 

Kenttälaboratorio

Kenttälaboratorioita käytetään päästöjen analysointiin. Kenttälaboratorio voidaan rakentaa konttiin, ajoneuvoon tai perävaunuun. Tila varustetaan tarpeen mukaan joko kemikaalien tai biologisten aineiden analysointiin, tai jopa molempiin yhdessä perävaunussa. Laboratoriot varustetaan tarvittavin analysointilaittein. Laboratorion ominaisuuksia ovat tilan ylipaineistus, NBC- suojaus, sekä vesiomavaraisuus ja sähkönsyötön omavaraisuus. 

 

Dekontaminaatioperävaunu

Ateenan olympialaisiin 2004 toteutettiin dekontaminaatioperävaunu, jolla voidaan puhdistaa erilaisten laskeumien saastuttamia henkilöitä. Vaunun varustuksiin kuuluvat vesisäiliö, jätevesisäkki, vedenlämmitin, voimakone, riisuuntumis-, pukeutumis- ja suihkuteltat sekä tarvittavat apuvälineet, kuten dekontaminaatioruiskut.

 

Kuumadekontaminaatiokontti

Kuumadekontaminaatiokontti on suunniteltu ja valmistettu vaatteiden, taisteluvälineiden, aseiden, suodattimien tai muiden lyhytaikaisesti +170C°:n lämpötilaa kestävien materiaalien puhdistamiseen biologisista tai kemiallisista aineista (BC-aineista). Kontissa on tarvittavat laitteet lämpötilan saavuttamiseksi ja säilyttämiseksi halutulla tasolla, joten se kykenee itsenäiseen toimintaan.

 

Dekontaminaatiosuihku

Henkilöpuhdistussuihku on tarkoitettu kemikaalien saastuttamien suojavaatteiden puhdistukseen ja desinfiointiin:

  • Runkona on kumipäällysteiset ilmakaaret, pohja ja seinät voidaan tarvittaessa irrottaa
  • Helppo ja nopea pystyttää, ei erillistä osien kiinnitystä, kokonaisuus nousee kerralla  
  • Pystytykseen tarvittava paineilma kompressorista tai suoraan paineilmapullosta
  • 8 suihkupäätä ja paineletku, yhdistettävissä esim. painepesuriin
  • Veden määrä max. 12 litraa minuutissa
  • Myös malli, jossa kolme suihkua

 

Webdesign: Alfa-Tiimi, Toteutus: Lucci