Rynnäkköpanssarivaunujen modernisoinnin allekirjoitus

Conlog Oy on solminut Puolustusvoimien kanssa sopimuksen noin sadan BMP-2- rynnäkköpanssarivaunujen modernisoinnista. Yli 35 miljoonan euron sopimus vahvistaa entisestään 25 vuotta turvallisuus- ja puolustusalalla toimineen yhtiön tulevaisuudennäkymiä.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja Conlog Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen BMP-2 -rynnäkköpanssarivaunujen modernisoinnista.

BMP-2 -rynnäkköpanssarivaunujen modernisoinnin sopimuksen allekirjoittivat Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtaja kenraalimajuri Timo Rotonen ja Conlog Oy:n toimitusjohtaja Jouko Koski.

Conlog Oy on toiminut turvallisuus- ja puolustusalalla jo yli 25 vuotta. -Yhtiömme tunnetaan tänä päivänä vahvana tuotekehittäjänä ja edelläkävijänä. Olemme alusta lähtien panostaneet määrätietoisesti innovatiiviseen tuotesuunnitteluun ja korkealaatuisiin tuotteisiin, kuten järjestelmäalustoihin, erikoiskontteihin ja erikoisajoneuvoihin, joista meidät tunnetaan parhaiten. Nyt solmittu sopimus on merkittävä, sillä se laajentaa entisestään monipuolista osaamispotentiaaliamme ja innostaa meitä jatkamaan edelleen yhtiömme toiminnan kehittämistä, toimitusjohtaja Jouko Koski toteaa.

 

Tekninen osaaminen vakuutti

Kosken mukaan sopimusta edelsi kolme vuotta kestänyt kilpailutusprosessi, jonka aikana yhtiö muun muassa modifioi Puolustusvoimille panssarivaunun prototyypin. -Teimme kovasti töitä sopimuksen eteen ja onnistuimme vakuuttamaan Puolustusvoimat erityisesti teknisen osaamisemme ja prototyypin teknisten ominaisuuksien ansiosta.

BMP-2 -rynnäkköpanssarivaunut varustetaan muun muassa nykyaikaisilla ampujan ja ajajan pimeänäkölaitteilla sekä uudella naamiointijärjestelmällä. Päivitys turvaa rynnäkköpanssarivaunujen suorituskyvyn ja käytettävyyden vähintään 2030-luvulle asti.

 

Työt turvattu vuoteen 2020

Sopimuksen työllistävä vaikutus on noin 50 henkilötyövuotta, mutta Kosken mukaan yhtiön tilauskanta on muutenkin vahva. - Tilauskantamme arvo on tällä hetkellä noin 50 miljoonaa euroa, joten työt on turvattu vuoteen 2020 saakka. Positiivista on myös se, että voimme työllistää oman henkilöstömme lisäksi myös paikallisia alihankkijoitamme. Yhtiömme hyvillä tulevaisuudennäkymillä on näin ollen myös maantieteellistä merkitystä.

 

Lisätietoa ja haastattelut

Toimitusjohtaja Jouko Koski, Conlog Group, puh. 020 7699 101, GSM 0400 683 890, jouko.koski@conlog.fi.

Conlog Group yhtiöt on Suomen johtava turvallisuus- ja puolustusalan järjestelmäalustojen toimittaja sekä erikoisajoneuvojen ja erikoiskonttien valmistaja ja modifioija. Conlog Groupin kokonaisratkaisut kattavat tuotekehityksen, suunnittelun ja valmistuksen lisäksi käyttökoulutuksen sekä varaosa- ja huoltopalvelun ja tuotetuen. Conlog Groupiin kuuluvat Conlog Oy ja Oy Morehouse Ltd, huoltopiste Lempäälässä sekä Tartossa, Virossa sijaitseva myyntikonttori. Conlog Oy:llä on sertifioidut IS09001- ja AQAP 2110- laadunhallintajärjestelmät sekä ISO14001-ympäristöjärjestelmä.

Webdesign: Alfa-Tiimi, Toteutus: Lucci