Conlog Oy saa norjalaisen sisaryhtiön – SES Group ostaa Ritekin

Ruotsalainen integraatioyhtiö System Engineering Solutions (SES), jonka omistukseen kuuluu Oulussa pääpaikkaansa pitävä Conlog Oy, ostaa Ritek nimisen norjalaisen teollisuusyrityksen. Oston myötä Conlog Oy tulee osaksi laajenevaa SES Groupia ja sen pohjoismaista toimintaa. SES Group kehittää ja toimittaa korkean teknologian integroituja ratkaisuja ensisijaisesti kokonaismaanpuolustuksen siviili- ja puolustusalan toimijoille.

 

Ritek on entinen puolustusalan korjaamo, joka siirtyi työntekijöidensä omistukseen ja johtoon ja sitä myötä siviiliyrityksenä edelleen kehitettäväksi vuonna 2002. Ritek on kehittänyt laajan valikoiman palveluja toimitettaviksi niin norjalasille kuin kansainvälisille siviili- ja puolustusalan asiakkaille. Ritek on strateginen kumppani Norjan puolustusvoimille ja kuuluu niihin osaajiin, joille on suunniteltu roolia puolustusmateriaalin ylläpitoon rauhan, kriisin ja sodan aikana. Ritekillä on tätä nykyä yli 40 työntekijää eri osaamisalueilta. Ritek oli norjalaisena yhteistyökumppanina keskeisessä roolissa BAE Systems Hägglunds AB:lle sen peruskorjatessa, kehittäessä ja uudistaessa Norjan CV9030 rynnäkköpanssarivaunukannan. Ritek sijaitsee strategisesti keskellä Norjaa Trondheimista pohjoiseen, alueella, jossa joukko keskeisiä puolustuksen rakenteita sijaitsee.

 

«Ritekin osto on SES Groupille tärkeä askel kohti teollisen tuen ja yhteistyön edelleen kehittämistä Pohjoismaiden kokonaispuolustuksen hyväksi», sanoo SES:n toimitusjohtaja Christer Kjellkvist. «Toiminnallamme Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa pystymme hyvällä ja kustannustehokkaalla tavalla vahvistaa teollisuuden roolia osana pohjoismaista puolustusyhteistyötä. Tämä tapahtuu hyödyntämällä ja yhdistämällä kolmen maan tuotantokykyä ja osaamista. SES saa tämän oston myötä edelleen kehitettyä ja käytettyä teollista tuotantokykyään suoraan puolustusvoimien hyväksi Norjassa ja Suomessa». Tämä tapahtuu läheisessä yhteistyössä pienten ja keskisuurten (PK) yritysten ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa niissä maissa, joissa SES Groupilla on toimintaa.

 

SES Group on yksityisomistuksessa oleva yritystoiminta, joka on tiiviissä ja laajassa yhteistyössä muiden kansainvälisten puolustus- ja turvallisuusalan toimijoiden kanssa. Keskeinen osa SES Groupia on strateginen yhteistyö eri maiden puolustusvoimien kanssa, jota halutaan edelleen kehittää, sekä Suomen puolustusratkaisua ja Norjassa meneillä olevan kokonaismaanpuolustuksen kehittämistä tukeva kumppanuus.

 

 

Yhteyshenkilö medialle: SES Groupin toimitusjohtaja Christer Kjellkvist, puhelin +46 76-018 77 87, sähköposti; christer.kjellkvist@sesinteg.com

 

SES Group; http://sesinteg.com/

Webdesign: Alfa-Tiimi, Toteutus: Lucci