Tukiasemakontti CL-400

Tämä 10´ miehittämätön tukiasema suunniteltiin ja valmistettiin osaksi viesti- ja johtamisjärjestelmää. Kontti on tarkoitettu vaativiin ympäristöolosuhteisiin ja mekaanista rasitusta aiheuttaviin kuljetuksiin autolla, junalla tai lentokoneella. Konttiin on toteutettu vaativa ballistinen suojaus rakenteeseen integroituna siten, että kontin paino säilyy mahdollisimman kevyenä.

Tukiasemassa on ISO-standardin mukaiset nurkkapalat sekä trukkitaskut kontin monipuolista käsittelyä varten.

 

 

Sensoriasema CL-500

Sensoriaseman runkona on järeä, teräsrakenteinen, lämpöeristetty ja ballistisella suojauksella (taso 2, Stanag 4569) varustettu laitesuoja, joka on jaettu EMP- väliseinällä operointi- ja laitetilaan. Se on varustettu mm. RFI/EMP/EMC sekä CBRN- suojauksella, automaattisilla valvonta-, lämmitys-, ilmastointi- ja sammutusjärjestelmillä sekä häivytys- ja naamiointijärjestelmällä.

Sensoriasemassa on turvallinen ja ergonomisesti hyvin totetutettu työskentelytila 3–5 henkilölle.

Käyttöolosuhteet:

 • lämpötila -40°C - +55°C 
 • Ilmankosteus 10....90% 
 • melutaso 55dB(A) operointitila, 65dB(A) laitetila 
 • EMP- suojaus 200kHz - 20GHz (max 55dB) (MIL-STD285) 
 • automaattinen valvontajärjestelmä 
 • jäähdytysteho 8 + 4kW 
 • lämmittysteho 4,5 + 1,5kW

Sensoriasemassa on standardin SFS 4417-mukainen ohjauspalkisto, joka mahdollistaa sen käsittelyn sekä vaijeri- että koukkuvetolaitteella. Nostoa varten se on varustettu ISO-standardin mukaisilla ylä- ja alakulmapaloilla.

Sensoriasema on varustettu hydraulisella teleskooppimastojärjestelmällä, jossa on 24 metrin hydraulitoiminen masto sekä hydrauliset jalat joiden avulla kontti voidaan stabilisoida vaativaankin maastoon. Tuulen nopeus 20m/s (masto täysin toiminnassa), 40m/s max.

Sensoriasemaan on integroitu asiakkaan määrittelemät laitteistot.

 

 

Viestiasema CL-600

CL-600- malliin perustuva liikuteltava, lämpöeristetty, omavarainen, aktiivisella ja passiivisella omasuojajärjestelmällä varustettu viestiasema. Viestiasema on sunniteltu toimimaan hankalissakin ympäristöolosuhteissa -40°C - +40°C, taaten aina viestiasemalla työskentelevälle henkilöstölle sekä siihen sijoitetulle operatiiviselle kalustolle toiminnan kannalta soveliaan toimintaympäristön.

Viestiasema on maastoon sijoitettavissa oleva ja helposti siirrettävä johtamispaikan toiminnallinen osa, joka kykenee itsenäiseen toimintaan. Siihen on asennettu itsenäisen toiminnan mahdollistavia johtamisjärjestelmien laitteita mm. tietojärjestelmät sekä tietoliikenneyhteydet sekä muita toiminnassa tarvittavia varusteita.

Viestiasemassa on standardin SFS 4417-mukainen ohjauspalkisto, joka mahdollistaa sen käsittelyn sekä vaijeri- että koukkuvetolaitteella. Nostoa varten se on varustettu ISO-standardin mukaisilla kulmapaloilla. Monipuoliset käsittelymahdolliseuudet tekevät siitä nopeasti siirrettävän sekä helposti maastoon sijoitettavan. Irrotettava ohjauspalkisto mahdollistaa viestiaseman kuljettamisen myös kuorma-auton lavalla.

Viestiasemaan on varusteltu lämpimät ja ilmastoidut työskentelytilat viidelle henkilölle. Rakenteisiin integroidun ballistisen suojauksen ansiosta viestiasema antaa suojan käsiaseiden tulta sekä kranaattien ja ammusten sirpaleita vastaan. Lisäksi viestiaseman operointitila on suojattu ulkopuolisia CBRN/NBC sekä EMP-uhkia vastaan.

Viestiasema on varustettu tehokkaalla diesel-generaattorilla, joka takaa viestiaseman toiminnan maasto-olosuhteissa, ulkoisen käyttöenergian saannista riippumatta. Optiona viestiasema voidaan varustaa omalla sekä kesä- että talvikäyttöä varten tehdyllä maastouttamisjärjestelmällä, joka suojaa kohteen lämpösäteilyltä, tutkasäteilyltä ja heijastuksilta.

 

 

Operointitila CL-800

Kontit mitoitetaan yleensä rahtikonttistandardia noudattaen ja ne varustetaan standardin mukaisin käsittelylaittein (konttikulmilla, kulma- ja vaijeritartunnoilla). Tarvittaessa kontti varustetaan myös trukkitaskuilla. Kontit eristetään asiakkaan käyttöolosuhteiden mukaisin eristein. Kontteihin asennetaan tarpeen mukaan sähköistys, valaistus, lämmitys, ilmastointi ja muu tarvittava ”talotekniikka”. Näin kontteja voidaan rakentaa hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Lisäksi kontit voidaan varustaa sirpale-, NBC-, ja EMP-suojauksella, sekä automaattisella palontorjunta/hälytys järjestelmillä, asiakkaan käyttötarpeen mukaan.

Erikoiskonttehin toteutettuja sovelluksia

 • operaattoritilat
 • viestiasemat
 • varastotilat
 • palvelinhotellit
 • valvontakeskukset

 

Viestiasemamoduuli E

Viestiasemamoduuli E on radioautoon rakennettu liikkuva viestiasema. Asema kykenee liittämään yksiköitä sekä taisteluosaston taistelunjohtoverkkoon että taisteluryhmän liityntäverkkoon. Lisäksi viestiasemalla kyetään liittämään johtamispaikkoja ja liikkuvia tilaajia tietoliikenneverkkoihin ja välittämään niiden tietoliikenteen eteenpäin.

 

Webdesign: Alfa-Tiimi, Toteutus: Lucci