Uusi kirjastoauto Kirkkonummelle

Verkkonummi.fi 12.1.2102

"Mikä siinä kirjastoautossa nyt sitten on niin ihmeellistä? Ensinnäkin se, että se ei ole kirjastobussi, niin kuin kaikki muut kirjastoautot tässä maassa. Ella on Suomen ensimmäinen kirjastokuormuri. Itse kirjasto on valmistettu Seinäjoella Erikoiskoritehdas M.Vähämaa Oy:ssä (Nyk. Conlog Oy, Seinäjoki). Kun auto vääjäämättä joskus väsähtää, kirjasto yksinkertaisesti nostetaan kirjoineen päivineen uuden auton lavalle. Vastaavanlaisia autoja on kyllä Keski-Euroopassa ja Ruotsissa, ja pian sellainen on kuulemma myös Mäntsälässä, mutta toistaiseksi Ellamme on edelläkävijä Suomessa.

Se, että kirjasto on erillisessä "laatikossa" tuo paitsi auton kuljettajalle paremmat ajo-ominaisuudet myös enemmän hyllytilaa, kun moottori ja pyörien kotelot eivät vie sisältä tilaa. Lapsilla oli kuulemma tapana kompastua vanhan kirjastoauton pyöräkoteloihin, jotka olivat pahasti lainaustiskin edessä. Nyt lattia on tasainen ja mukava."

Ammattilehti.fi, 11.1.20112

"Kirkkonummen uusi kirjastoauto vihittiin käyttöön Kirkkonummen torilla tänään 11.1. Historiallisen tilaisuudesta tekee se, että kyseessä on ensimmäinen kuorma-auton alustalle Suomessa rakennettu kirjastoauto."

Toimittamamme kirjastoauto on saanut laajaa huomiota:

Webdesign: Alfa-Tiimi, Toteutus: Lucci