Viestiasema CL-600

CL-600- malliin perustuva liikuteltava, lämpöeristetty, omavarainen, aktiivisella ja passiivisella omasuojajärjestelmällä varustettu viestiasema. Viestiasema on sunniteltu toimimaan hankalissakin ympäristöolosuhteissa -40°C - +40°C, taaten aina viestiasemalla työskentelevälle henkilöstölle sekä siihen sijoitetulle operatiiviselle kalustolle toiminnan kannalta soveliaan toimintaympäristön.

Viestiasema on maastoon sijoitettavissa oleva ja helposti siirrettävä johtamispaikan toiminnallinen osa, joka kykenee itsenäiseen toimintaan. Siihen on asennettu itsenäisen toiminnan mahdollistavia johtamisjärjestelmien laitteita mm. tietojärjestelmät sekä tietoliikenneyhteydet sekä muita toiminnassa tarvittavia varusteita.

Viestiasemassa on standardin SFS 4417-mukainen ohjauspalkisto, joka mahdollistaa sen käsittelyn sekä vaijeri- että koukkuvetolaitteella. Nostoa varten se on varustettu ISO-standardin mukaisilla kulmapaloilla. Monipuoliset käsittelymahdolliseuudet tekevät siitä nopeasti siirrettävän sekä helposti maastoon sijoitettavan. Irrotettava ohjauspalkisto mahdollistaa viestiaseman kuljettamisen myös kuorma-auton lavalla.

Viestiasemaan on varusteltu lämpimät ja ilmastoidut työskentelytilat viidelle henkilölle. Rakenteisiin integroidun ballistisen suojauksen ansiosta viestiasema antaa suojan käsiaseiden tulta sekä kranaattien ja ammusten sirpaleita vastaan. Lisäksi viestiaseman operointitila on suojattu ulkopuolisia CBRN/NBC sekä EMP-uhkia vastaan.

Viestiasema on varustettu tehokkaalla diesel-generaattorilla, joka takaa viestiaseman toiminnan maasto-olosuhteissa, ulkoisen käyttöenergian saannista riippumatta. Optiona viestiasema voidaan varustaa omalla sekä kesä- että talvikäyttöä varten tehdyllä maastouttamisjärjestelmällä, joka suojaa kohteen lämpösäteilyltä, tutkasäteilyltä ja heijastuksilta.

 

Webdesign: Alfa-Tiimi, Toteutus: Lucci